The Hunger Games

En fantastisk trilogi skrevet af Suzanne Collins, som fænger fra første side. Dette indlæg er min anmeldelse af første bind, der er letlæseligt og et plot, der er set før, men beskrevet super godt, hvorfor to yderligere bind er blevet skrevet. Derudover bliver hele trilogien filmatiseret med første film i 2012.
Fortællingen finder sted i Fremtidens verden hvor Nordamerika engang lå og som i dag hedder Panem, der udover The Capitol er blevet samlet i 13 distrikter. Distrikt 13 prøvede for 74 år siden at gøre oprør mod byen, hvilket resulterede i total udslettelse. For at påminde de øvrige distrikter om distrikt 13′s forræderi og oprør samt for at vise den totale dominans som The Chapitol har, er der hvert år et spil. Et spil hvor en dreng og en pige mellem 12 og 18 år fra hvert distrikt ved lodtrækning “vinder” en tur i arenaen i The Hunger Games. Et spil hvor 24 starter… og kun een overlever.

Panem, Verdenen i The Hunger Games

I midten ligger The Capitol, hvor alt er høj teknologisk og alle har mad nok til dagen og vejen samt alle former for luksus som vi kender det i dag. Dog er f.eks. hoteller som deltagerne bor på omsluttet af et kraftfelt, og hovercraften er også opfundet. Helt generelt er The Capitol højteknologisk i modsætning til de distrikterne.
Rundt om The Capitol ligger distrikterne som forsyner The Capitol med alt fra juveler til kul, fisk og korn. I hvert af disse distrikter er der nogle peacekeepers, der holder øje med distriktet. Alle distrikter er afspærret af bl.a. et elektrisk hegn, så det er umuligt at komme udenfor ens distrikt. Ligeledes er kommunikation mellem distrikterne umuligt. Telefonen er opfundet, men der er ingen private personer der ejer sådanne.
Alle civile holdes i ekstremt kort snor, og alle er på randen til at sulte, og sulte sig ihjel. Kort sagt er alt stramt styret af The Capitol.

Katniss Everdeen – hovedpersonen i The Hunger Games

Katniss Everdeen er 16 år og bor i yderdistriktet 12, som levere kul fra minen. Hendes far døde da Katniss var 12 i en sprængning i kulminen. Pga. dette er Katniss tvunget til at købe ekstra forsyninger for at holde familien i live. Prisen er ekstra lodder i bowlen til The Hunger Games. Derudover ligger et skovområde udenfor distriktet, hvor Katniss jager sammen med hendes vel Gale vedvidende at det er ulovligt. Men så længe at peacekeeperne får noget ud af byttet ser de mellem fingre med jagten.
Katniss er en enspænder, og ikke særlig social, hun vil bare klare dagen og vejen, og lever når hun er i skoven og jager – væk fra virkeligheden. Hun er bange for kærlighed og er fast besluttet på aldrig at skulle giftes og få børn. Børn som også vil komme i bowlen som mulige deltagere i The Hunger Games.
Da Katniss far døde i kulminen stoppede moderen med at fungere ordentligt, og Katniss tog over og styrede familien, hvorfor hun vil gøre alt for at beskytte familien, hvilket bliver det ultimative da Katniss vælger frivilligt at tage pladsen i The Hunger Games da hendes lillesøster Prim bliver trukket ud.

Peeta Mellark – den drenglige hovedperson i The Hunger Games

Peeta er bagerens søn, og har alene pga. forældrenes arbejde bedre kår end de fleste i distriktet, men skal stadigt kæmpe hårdt og arbejde for fødes. Ligeledes er Peeta også i lodtrækningen. Han bliver valgt i år.
Peeta har tidligere reddet Katniss liv ved at lade brød brænde på og give det til Katniss, velvidende at det kostede ham ballade derhjemme. Var det fordi han er et rent og velgørende hjerte eller stikker der andet bag?

The Hunger Games

The Hunger Games er uden tvivl den største begivenhed i Panem hver eneste år, og deraf også det største TV show med alt fra udvælgelsen i de tolv distrikter, som er fantastisk underholdning for alle i The Capitol, men mere tvivlsomt ude i distrikterne. De udvalgte bliver opvartet og vist frem som en anden udstilling samt trænet i både overlevelse og våben lige indtil de skal ind i arenaen og kæmpe på liv og død.
Arenaen er ny for hvert år, og det er umuligt at vide hvilken type verden der skal kæmpes i, og derfor umuligt at forberede sig på det. Går det for langsomt er der fælder, planter, dyr og andet der dræber inde i arenaen, for borgerne skal jo ikke kede sig. Den eneste kendte regel er – 24 går ind og kun een går ud.

Jeg vil ikke beskrive kampen i arenaen, den bør du læse selv. Bogen er meget let læselig. Det til trods er den fantastisk, og den var utrolig svær at ligge fra sig. Det er længe siden at jeg har læst en skønlitteratur bog på fire dage, og har samtidigt bestilt både to’eren og tre’eren.

God læsning, absolut anbefalelsesværdig herfra. læs mere omkring The Hunger Games på det officielle site, på wikipedia eller endnu en The Hunger Games anmeldelse fra en yngre og mere sproglig anmelder.

Karakter 6:6
Læs også The Hunger Games – Catching Fire

About Jackie Frandsen

Jackie Junker Frandsen Palsgreen, i slutningen af 30'erne, bor i provinsien sammen med min kone og søn. Har siden 1999 arbejdet med digitalmarkedsføring, og siden 2004 med search marketing, indenfor primært PPC, SEO og analyse. Jeg er Head of Search i et af verdens største search marketing firmaer iProspect.
This entry was posted in Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to The Hunger Games

  1. Pingback: Boganmeldelse: The Hunger Games – et besnærende bekendtskab « Words & Visions

  2. Hej Jackie

    God indlæg om The Hunger Games :) Det er sådan at jeg er ved at oprette en fanside for serien og tænkte om det ville være okay at poste et link her?

  3. Sasa Kovacevic says:

    Tusinde tak :)

Skriv et svar