The hunger games – catching fire

The hunger games, Catching fire (Løbeild på dansk) er andet bind i succestrilogien af Suzanne Collins. Igen tog det mig kun et par dage at få læst hele bogen, som jeg finder næsten ligeså god som første bind til trods for, at det er en efterfølger.
Det er helt sikkert, at du skal have læst den første bog, for at der er noget ved bind to, hvilket selvfølgelig er meget naturligt. Så hvis du ikke har fået læst – så kom igang.

Catching Fire

Katniss Everdeen overlevede arenaen og blev dermed vinder af det 74′ende hunger games. Et spil, hvor 24 børn går ind, og kun een går ud. Ved sidste spil blev reglerne dog ændret til, at hvis to fra samme distrikt var sammen til sidst, vil de begge overleve. Et faktum som holdt indtil at Katniss og Peeta var tilbage, så blev reglerne gjort om igen til kun en overlever. Katniss tænkte hurtigt, tog nogle giftige bær frem som Peeta og hun skulle tage samtidigt og der vil ikke være nogen vinder, hvilket vil være katastrofalt for the gamesmaker. Derfor fik både Peeta og Katniss lov til at overleve og dermed udråbt som vindere.

Stigende utilfredshed

Det med bærende virkede som en lille handling, men sådan blev det ikke opfattet ude i distrikterne. Det viste at The Capitol er til at manipulere, og at de ikke er almægtige. Når en 16 året ung pige kan gøre op mod magten og få sin vilje, hvad kan distrikterne så ikke gøre, og gøre sammen?
En lille gnist blev tændt sammen med Katniss inde i arenaen. Præsident Snow ved det, og tager kontakt til Katniss, og i meget bestemte toner fortæller hende at hun skal holde lav profil, og spille efter hans gameplan.

The hunger games tour

Ligeså bisart som selve ideen i The hunger games er, ligeså bisart er det, at efter et halvt år, skal vinderen, eller i dette tilfælde vinderne, rundt i de øvrige distrikter på en sejrs tur og se de slagnes familier i øjnene.
I år er ingen undtagelse, og det ender som forventet – i kaos og oprør, allerede i distrikt 11, hvor Katniss skal se Rue’s familie i øjnene. Det endet perfekt med at Katniss synger igen, og hele distrikt 11 hilser Katniss med de tre midterste fingre over munden, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt, så flere bliver skudt.
De øvrige distrikter er same story andet navn.

The hunger games – quarter quell

For hvert 25 år, skal spillet være anderledes, spændende og skille sig ud. I år er det det 75′ende tyvende år. Derved quarter quell. En boks som skulle være gemt siden sidste quarter quell afslører at deltagerne i år skal være… tidligere vindere af the hunger games, hvilket gør Katniss selvskrevet – nok ikke så overraskende.

Hvordan the hunger games – catching fire ender vil jeg ikke skrive, kan kun anbefale at læse den, efter at have læst The hunger games.

Min karakter: Næsten ligeså god som the hunger games. 5:6 stjerner

About Jackie Frandsen

Jackie Junker Frandsen Palsgreen, i slutningen af 30'erne, bor i provinsien sammen med min kone og søn. Har siden 1999 arbejdet med digitalmarkedsføring, og siden 2004 med search marketing, indenfor primært PPC, SEO og analyse. Jeg er Head of Search i et af verdens største search marketing firmaer iProspect.
This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar