Farvel til Yahoo Site Explorer

Som meget velkendt af alle SEOer er link og derved backlinks en stor aktivitet i SEO arbejdet. Et link fungere som en anbefaling, og derfor er det dejligt at komme vise hvilke links der er registreret til et site.
Her har Yahoo Site Explorer siden 2005 været et af de bedste værktøjer til at vise både mængden af links, men også hvorfor og til.

Virken af Yahoo Site Explorer

Det er dejligt nemt at bruge, hvorfor populariteten til dette værktøj er stor. Ganske enkelt gå ind på www.yahoo.dk og skriv i søgefeltet:
site:www.valgtesite.xx
Her kan du frasortere dit eget site, og vælge om det skal være til hovedsiden eller incl. alle undersider.

Yahoo Site Explorer

Eksempel på Yahoo Site Explorer for fendorf.dk


Yahoo Site Explorer er ganske enkelt et super nemt lille værktøj at bruge. Ser man samme resultat ved samme søgning på Google, er resultatet stort set ubrugeligt og viser ved samme eksempel som ovenstående at jeg i følge Google ikke har nogle links.
linkoversigt fra Google

linkoversigt fra Google

Yahoo Site Explorer lukker ned

Overskriften siger det hele. Yahoo har annonceret at deres fantastiske værktøj Site Explorer lukker inden årets udgang, og formodentligt samme dag som APIen lukker – d. 15. september. De anbefaler i følge Search Engine Land at man indstallere Bing Webmaster tools i stedet for, hvorved at Yahoo forsikre at vi ikke kommer til at savne det. Det kan dog kun være et dårlig substitut, da webmaster tools primært ser på sitet det er installeret på og ikke på f.eks. konkurrenter.

Jeg finder det mærkeligt og rigtigt ærgerligt at Yahoo vælger at lukke et af de områder, hvor de slår servicen fra Google med flere længer. Et værktøj brugt af de fleste og tilgængeligt for alle.
Rigtigt øv!

Min kollega fra OMG Rasmus Himmelstrup har listet nogle Yahoo Site Explorer alternativer, men ingen ser ud til at stå distancen. Så igen… rigtigt øv.

About Jackie Frandsen

Jackie Junker Frandsen Palsgreen, i slutningen af 30'erne, bor i provinsien sammen med min kone og søn. Har siden 1999 arbejdet med digitalmarkedsføring, og siden 2004 med search marketing, indenfor primært PPC, SEO og analyse. Jeg er Head of Search i et af verdens største search marketing firmaer iProspect.
This entry was posted in SEO and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Farvel til Yahoo Site Explorer

 1. Kim says:

  Hej Jackie, ja det er meget ærgerligt at Yahoo lukker for servicen.
  Kim

 2. Det er en skam.. Så kan jeg bedre forstå at den ikke rigtig virker mere :)

 3. Hej Jackie,
  Så kom endelig med dit bud på hvordan sådan et backlink værktøj så skal være?
  Mvh
  Claus

Skriv et svar