Copenhell – en fed heavymetalfestival

Sidste år startede endnu en festival i rækken af festivaler nemlig Copenhell, der byder på den hårde ende af rocken – Heavy Metal.
Personligt synes jeg det er fantastisk, og har virkeligt manglet på den danske festival scene. Specielt efter Roskilde festivallen har spredt deres genre ud, så der både er lidt rock, pop, techno, hiphop, etc. Roskide har ikke samme pondus som dengang jeg var med.

Copenhell 2010

Sidste år, det første år hvor festivallen løb af staben, var jeg meget spændt på hvad det var, og ikke mindst rammerne som tager sig ud på Refshaleøen på Amager. Det var første år, det småregnede, kunne sådan en lille festival i starten af juni overhoved få folk ud på Amager.
Svaret var stort set entydig. Det var en fantastisk festival, vi nåede lige ind da flammekasteren fra den første scene spyede ild mod himlen som svar på den lette regn der nu engang var. De ca. 5000 med festivalgængere jublede og var glade.
Der er to scener, men kun een koncert af gangen – så på de to dage der er, er der 16 koncerter, hvor man ikke skal vælge hvilken en af de to fede koncerter man skal se – nej, man får lov til at se og høre dem alle. Når der er en koncert man ikke gider, var der let underholdning på pladsen samt et fantastisk øl-test med heavy karaoke – fantastik koncept.
Megadeth og Deftones var klart dem jeg glædede mig mest til og var også sidste års to hovednavne.
Det eneste der virkelig kan siges negativt om Copenhell 2010 var vejret. Regn fredag og kold blæst lørdag gav lidt virke i mit gamle kadaver.

Copenhell 2011

Minder er fede, men forventningens glæde til næste festival er mindst ligeså fantastiske – og nu med garanti for bedre vejr!
Stedet er det samme, og med 7000 fans på FaceBook samt en veldokumenteret projekt – så kan der kun komme flere med-heavyfans i år.
Antallet af bands er det samme, men er du gal en line-up, der kommer. Det sværeste i år bliver at få tid til at spise, for der skal bare høres god musik – og drikkes Copenhell øl på 6,66% (But of course).

Gode gamle Korn kommer. Jeg har ikke hørt dem live før, men kan ikke forestille mig andet end at de giver den max gas, mens 8000? fans skriger med. Yeah
Med sig tager de bl.a. bands som GWAR – der ligner et levn fra Warhammer, ALL THAT REMAINS – tjek dem ud på youtube – de er fede, Opeth fra vores naboland der gennem 20 år har lært deres instrumenter at kende. Jeg kan blive ved – men tjek programmet på Copenhell metalfestival eller skynd dig bare og købe billet. Det koster kun 600 bobs.

Kom og sig farvel til Judas Priest

Overskriften siger det hele. Det gode gamle metalband Judas Priest fra 70′erne med Rob Halford i spidsen er igang med deres afskedstour, og ligger heldigvis turen forbi Danmark via CopenHell. Judas Priest har jeg hørt tre gange, og er ALDRIG blevet skuffet. Ikke engang i de år hvor Rob Halford var ude og lege med Fight (hvilket også gav nogle mega fede albums fra sig). Men alt i alt er det fantastisk at gutter på alder med min far kan spille med så meget liv og nerve i. Det er tydeligt at de bare elsker at spille musik – og det gør de.
Kom og vær med til at sige farvel til drengene der har givet så meget til og for vores musikgenre – Heavy Metal

Læs også min anmeldelse og oplevelse af Copenhell 2011

About Jackie Frandsen

Jackie Junker Frandsen Palsgreen, i slutningen af 30'erne, bor i provinsien sammen med min kone og søn. Har siden 1999 arbejdet med digitalmarkedsføring, og siden 2004 med search marketing, indenfor primært PPC, SEO og analyse. Jeg er Head of Search i et af verdens største search marketing firmaer iProspect.
This entry was posted in Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar