Copenhell 2011

Endelig fredag d. 17 juni. Dagen var kommet og efter en god hurtig dag på arbejde samt en Burger på Halifax drog vi afsted. Det høvlede ned mens vi sad i Taxaen, og var mega spændte. Vi tog lidt sent afsted, men timet så vi kom ud for at se Kyuss Lives!. Jeg kendte dem ikke i forvejen, men havde hørt meget godt. Ud på pladsen, og bum aflyst. Nederen… MEN Artillery havde på tre timers varsel accepteret og kommet ud på Rafhalsøen. Totalt optur

Artillery – erstatning for Kyuss Lives!

Artillery var efter min overbevisning mulehår for at få samme succes som vi ser Metallica har og har haft. Men skæbnen er ikke altid bi med talentmassen, så at have sådan et band i kulissen er intet mindre end fantastisk, og endnu bedre når de leverede en fantastisk koncert, og var for mig en af de fedeste oplevelser/overraskelser for mig. CopenHell var nu igang.
*****

The Burning – Danmarks første Metal standup

Overskriften siger næsten det hele. En gadin koncert som blev krydret med Johnny Haven i front, som i den grad havde kontakt med sit publikum gennem hele koncerten – både musikalsk men også via krydderiet humor med bl.a. sætninger som “Hold da kæft hvor er der mange i sorte t-shirts” ja… ca. 95%.
Der er bestemt en grund til, at The Burning er kåret til Danmarks bedste live band. De er en oplevelse værd.
****

Opeth – opvarmning til Aqua

Uhh klokken blev 19, og det var tid til Opeth. Nok det band jeg havde glædet mig mest til. Kendte dem ikke i forvejen, men havde hørt rigtigt meget godt om dem, ikke mindst en begejstring på Facebook over at de kom.
For mig, var Opeth med deres manglende lyst til at spille metal den største skuffelse på hele festivalen. Opeth burde havde drejet af og spillet opvarmning til Aqua i Tivoli, og CopenHell burde havde trukket et andet band ind – det kunne have været DARK TRANQUILLITY :-D
*

KoRn – leverede varen

Øllene var løbet ind i strid strøm, og smagte godt i Ceres tak til Rock øllen, selvom jeg savnede the real one “CopenHell brew”. Halvdelen af min KoRn koncert stod jeg i kø for at få flere øl, til at holde de øvrige med selskab. Det er ikke KoRns skyld at min øltræng oversteg musikken, så det skal ikke komme dem til last. De leverede den vare et hovednavn skulle, men var ikke exceptionelle eller skilte sig positivt ud.
****

Judas Priest – farvel Metal Gods

Der er ingen tvivl for mig, Artillery var den bedste overraskelse men Judas Priest var den bedste koncert. Ældre erfarne herrer, der giver den maks gas i to timer, til klokken to om natten, det var fantastisk ikke mindst da Rob under “Breaking the Law” sætter mikrofonen i stativet og lader publikum synge hele sangen uden at synge en strofe selv. Det er hårdt og arrogant… på den fede måde.
Scenen var lidt for lille til at få fuld effekt af the Painkiller bike på scenen, men det er jo ikke Judas skyld.
For mig sluttede Judas af med maner, det var bestemt ikke første gang jeg så dem, men desværre sidste.
Farvel til Judas Priest og tak for jeres indflydelse på heavy metal!
******

Lørdag havde jeg tømmermænd og kom sent ud på pladsen. Vejret var ikke så godt, og jeg ville egentligt gerne hjem til konen og knægten. Dog vil jeg have “All that remains” med. Da de jo bare er for fede… men de blev desværre rykket til 20:30, så jeg tog hjem inden. Nåede dog Kvelertak, et glimrende norsk band som fyrerede den godt af.
Jeg blev dog distraheret da jeg skulle hjem. Under Kvelertak stod en del på upcoming scenen, og de blev stående og havde en fest. Jeg gik der ned og så en griner kombi. Fløjte, sækkepibe og tungt metal. Du har ret – Vanir var på scenen. Super sjovt band, som klart kan anbefales. Ikke mindst “drikkevisen

Alt i alt en fed festival igen ligesom Copenhell 2010, og jeg er også at finde på Copenhell 2012.
Klart der er ting, der kan blive bedre, men efter de første to år er det rigtigt gode rammer.

Godt gået og tak til Livenation for at bringe Metal til byen!

About Jackie Frandsen

Jackie Junker Frandsen Palsgreen, i slutningen af 30'erne, bor i provinsien sammen med min kone og søn. Har siden 1999 arbejdet med digitalmarkedsføring, og siden 2004 med search marketing, indenfor primært PPC, SEO og analyse. Jeg er Head of Search i et af verdens største search marketing firmaer iProspect.
This entry was posted in Livet and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar